sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Voi hurja

Kesä vilahti vaan ohi. Blogi on taas pitänyt hiljaisuutta, mutta se ei tarkoita sitä etteikö oltaisi touhuttu kaikenlaista. Muistankohan edes kaikkea... Tässä kuitenkin typistetyt kertomukset kesästä.

Primon kanssa käytiin Tokon SM:ssä. Pisteitä kursittiin Primon kanssa kokoon 198, VOI3 ja sijoitus 13/33. Ruutu ja liikkeestä istuminen nollille. Fiilikset kisojen jälkeen ei olleet mitkään parhaat, mutta mehän ei pienistä lannistuta ja seuraavaan kokeeseen mennään positiivisella asenteella. 

Edin kanssa on käyty vähän joka paikassa
Näyttelyitä on kierrelty muutamia, mutta ei vieläkään viimeistä sertiä, joten katsotaan ensi kesänä uudestaan.
Fyssarilla ollaan käyty muutamia kertoja koska heti alku kesästä Edi jumitteli etupäätänsä ja lapojenväli onkin ollut harvinaisen jumissa. Tästä syystä kävin kuvauttamassa Edin kokonaan Ventelällä ja onneksi mitään poikkeavaa ei luustosta löytynyt, priimalta edelleen näytti. Joten sen puolesta saa jatkaa treenamista huoletta. Viime kerran fyssari käynnin jälkeen Edi oli jo paremmassa kunnossa ja saatiin lupa treenailla asteen kovampaa. Odotin kyllä jotakin kuvista näkyvän, koska tuolla höyrypäällä on tapana mennä joka paikkaa lujaa tai oikeatsaan täysillä!

Edin kanssa käytiin myös piirinmestaruus tokoissa Köyliössä. Parin vuotta oli kerennyt vierähtää viime kerrasta, mutta Edi se nappasi silti ykköstuloksen ja sijoitus taisi olla neljäs. 
Piirinmestaruus hakukisoissakin käytiin ja mahtava fiilis sieltäkin jäi vaikka tulosta ei saatukaan. Tottis ja esineet meni suht mallikkaasti, mutta hakuradalla minä mokasin koko jutun koskemalla koiraan ja kakkos piilon näytöllä taputin koiraa kylkeen ja se oli sitten siinä. Tuomari keskeytti suorituksen. Mitä tästä opimme. Älä koske koiraa! Lupaan Edille, että enää ei sen takia kisoja keskeytetä. Mahtavat maastot oli Hämeenkyrössä. Isoja kallioita ja muutenkin haastavat maastot. Edi on omiaan vaikeissa maastoissa, koska selkeästi keskittyy paremmin kun on haastetta matkassa. Kukaan hakukoirista ei saanut tulosta, joten sen puolesta hiukan harmittaa omat törttöilyt... Se täytyy vielä sanoa, että vaikka koko kesä on mennyt enemmän ja vähemmän jumitellessa ja treenit ovat olleet sen mukaisia, toimi Edi niin hienosti, että luotto tohon koiraan kasvaa koko ajan lisää. Ja niinhän se on, että jos luotan koiraani, niin koira luottaa minuun. Kunpa oppisin tämän myös Primon kanssa...

Tuomas Illukka myös katsoi Edin näkimet ja löysi sieltä yhden ripsen, mutta se on pieni paha kaiken muun rinnalla. Edi&Sulka pentueesta on kuvattu nyt 3/5, tähän mennessä siis kaikki Edin jälkeläiset ovat olleet luustoltaan terveitä. Mahtavaa! 
Edin nuorimmat kakarat (Edi&Prii) ovat kaikki lähteneet valloittamaan maailmaa ja hyvin eläväisiltä vilperteiltä tuntuvat. Pitävät ainakin uudet omistajat kiireisinä. Pääsin myös niitä katsomaan vaikka matka olikin pitkä, mutta pakkohan ne oli nähdä! Yhden ihanuuden olisin voinut napata mukaani, mutta onneksi kaikki pääsi super ihaniin koteihin.

Loppuun vielä kuvia kesästä:

Edin kasvattajalla kyläilemässä.
Kuvat: Nina Laine

Elina Niemen hakukoulutuksessa
Kuvat: Päivi SaarilahtiEdi vain on  100 x ♥Ei kommentteja:

Lähetä kommentti