lauantai 18. helmikuuta 2012

Primon+Edin treenit

Primon kanssa ollaan treenailtu kaikkea kivaa ja kehittävää. Eipä juuri olla ihmeemmin tokoliikkeitä hinkkailtu paitsi niitä kivoja... Joten juolahti päähäni, että kaipa sitä tarttis niitä alokasluokankin liikkeitä kokeilla... :) Joten ollaan nyt lähiviikot treenattu niitä. Primolla on niin vahva maahanmeno, että ei ole vielä kertaakan sekoittanut jääviä keskenään. kop kop kop, täytyy koputtaa pöytään samalla kuin kirjoittaa :D Istumisessa autan kädellä sevverran, ettei epäonnistu. Paljon ollaan nyt treenailtu vain sisällä. Mielenkiintoinen ulkomaailma tuokin sitten varmaan lisää haasteita meidän tekemiseen. Kerran viikossa ollaan ryhmän mukana treenaamassa, mutta nyt pakkasten aikaan ollaan otettu koiria yksi kerrallaan. Paikallamakuu on hyvissä uomissa. Käyn palkkailemassa välillä ja hienosti poika pysyy. Kotona istutaan/maataan jo useita minuutteja minun ollessa toisessa huoneessa. Hyppy on Koikan mielestä kiva liike. Hyppää käskystä toiselle puolelle ja kääntyy jo samalla hypätessä minua kohti. Nyt ollaan maltilla menty eteenpäin siinäkin liikkeessä. Lautojakin on vielä vain yksi kappale. Otan muutamia askelia Koikkaa kohti ja palkkaan siitä. Noudosta täytyy sanoa sevverran, että siitä tulee tosi hieno ja nopea. Primolle en vielä viitsi heitellä kapulaa, koska tuntuu kiihtyvän jo siitä, että otan sen esille. Olen siis jättänyt kapulan primon eteen ja käskenyt nostaa sen siitä.
Voi vitsi kun nautin tehdä hommia Koikkelin kanssa! Vaikka se on välillä sellainen hösä, niin jostain ihmeen syystä se silti keskittyy tekemiseen. Tärkein kriteeri mulla on ollut se, että vaikka tekee vähän sinne päin, niin kunhan ilme on hyvä ja iloinen! Kaikki muut saadaan kuntoon, mutta jos koira ei nauti tekemisestä, niin kaikki on sen jälkeen turhaa!
Olen yrittänyt olla hinkuttamatta mitään ja toistoja teen yleensä sen yhden tai kaksi. Jos menee hyvin, niin mitä sitä hinkuttamaan.

Edin kanssa taas ollaan tahkottu seuraamista. Nyt ollaan pikkuhiljaa siinä pisteessä, että Edi kekittyy täysillä siihen mitä tehdään. Seuraaminen on ollut aina tosi hyvä vireistä, mutta jotenkin Edi ei ole täysillä keskittynyt siihen ja höyryt pursuaa korvista. Nyt olen vaatinut keskittymistä ja en ole hyväksynyt minkään näköistä ylimääräistä säätöä. Edi on niin erilainen koira treenata kuin Primo. Edille toko on totista työtä ja silloin tehdään hommia, eikä hypitä iloisina kun onnistutaan. Edi haluaa keskittyä siihen mitä tehdään eikä halua minulta mitään iloista taputtelua selkään. Edi on sitä mieltä, että lopeta se kehuminen ja ruvetaan hommiin! Koiran ehdoilla mennään joten toisen kanssa niin ja toisen kanssa näin :) Kiva omistaa erilaiset koirat. Tuo haastetta treenaamiseen.
Edille myös tehokuurina kaukojen tekniikka, sekä kapulan eteentuonti ja oikea paikka.
Edille olen katsellut koepaikkaa. Kaipa se päätös nyt vain olisi tehtävä ja korkattava tuo EVL kehä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti